Денонощен автоключар

0879944608
Бул. Александър Малинов 91А (срещу МВР Академия)
Каталог дистанционни

Каталог дистанционни

Добавена на: създадена на: 2015-06-05 преглеждана: 3178 Коментари: 0

Каталог дистанционни за следните марки автомобили - Skoda, Audi, Seat и Volkswagen
В ключарския център на SOS Locksmith в Младост предлагаме и дистанционни управления за Вашия автомобил. От онлайн магазина ни може да закупите такива за марките Skoda, Audi, Seat и Volkswagen.

Дистанционното за автомобила – кратка история и начин на действие

То дава възможността безпрепятствено да заключвате или отключвате Вашето превозно средство – и то само с натискането на един бутон. Днес всички сме свикнали с тях, но кога и къде започва всичко?

Дистанционното заключване възниква в САЩ в края на 50-те години и първото му приложение е за вратите на гаражите. Основният му принцип на действие не се е видоизменил много през десетилетията – в ръката си имате предавател, който при натискане излъчва сигнал към приемника в онези ранни дни – само към гаража), вратата разпознава този сигнал и следва изпълнение на съответната команда. Първите дистанционни за гаражи действат с един единствен сигнал, което, можете да си представите, води до най- различни проблеми – например с едно натискане да отворите вратите на гаражите на съседите си. Производителите, естествено, бързат да поправят проблема и създават електрически прекъсвачи в дистанционното, които се настройват по определен начин, което от своя страна пък гарантира почти 300 уникални комбинации.

Това, естествено, спасява ситуацията, но само временно и кара производителите на автомобили в последствие да планират предварително и да създават уникални кодове още при производството на превозното средство. Първите дистанционни за тях имат уникални кодове за всяка двойка – кола- дистанционно, което елиминира дублирането, но на тях крадците бързо им намират цаката чрез прехващач. Той засича, записва и после възпроизвежда уникалния сигнал – реално прави копие, чрез което в последствие нямате проблем да отворите автомобила. 

За да се преборят и с тази напаст, автопроизводителите започват внедряването на сменящи се кодове. Този начин се използва и до днес– когато натиснете бутона на Вашето дистанционно, той предава към колата уникален код. После вграденият и в двете устройства приемник генерира случайни числа, едно от които е следващият уникален код. Това означава, че на практика при всяко отключване, Вие отваряте с различен такъв, а комбинациите са милиарди.

Нашите аварийни майстори ключари са в състояние да обучат всяко едно дистанционно, независимо от марката и модела на автомобила. Съществуват ситуации, когато връзката между двигателя на превозното средство и чипа Във Вашата автокутийка се разпада (една от причините често е изхабен акумулатор), тогава ни потърсете, за да синхронизираме дистанционното отново към автомобила Ви.

Ако имате нужда от от аварийна автоключарска помощ, било то заради проблем с Вашето дистанционно или поради някаква друга причина – не се колебайте да ни потърсите и наш авариен автоключар ше бъде на посочения адрес до 30 минути.