Денонощен автоключар

0879944608
Бул. Александър Малинов 91А (срещу МВР Академия)
Проблеми с имобилайзера

Проблеми с имобилайзера

Добавена на: Какво е Имобилайзер създадена на: 2015-05-27 преглеждана: 19937 Коментари: 0

чести проблеми свързани с имобилайзера

Често клиенти споделят: „Имам ключ с чип, но двигателят пали и гасне” или „Стартерът върти, но двигателят не пали” или „Няма стартер и лампичката на таблото мига „премахване (изключване) на имобилайзер (immo off)”.

Ето няколко причините за това :

1. Електронен дефект на имобилайзера или софтуерен проблем

2. Разсинхронизиране на имобилайзера с ключа

3. Проблем със стартера

4. Скъсан ремък

5. Слаб акумулатор

6. Изгорели предпазители

7. Неработещи дюзи

8. Предишни опити на незнайни “майстори” ключари.

В първия случай, ако софтуерният проблем не може да бъде отстранен, се прибягва до изключване на имобилайзера. Това става чрез програмиране на емулатор или изключване през моторния компютър, тъй като повечето автомобили не могат да работят без сигнал от имобилайзера. Често този проблем се среща при автомобили Renault (произведени 1996 г. – 2000 г.) VW, Audi, Seat, Skoda (1995 г – 2007 г.), Alfa Romeo, Fiat, Lancia  (1995 г. – 2008 г.),  Iveco, Mecedes-Benz Vito, Sprinter, E-class, C-class, A-class (1995 г. – 2004 г.)  Nissan, Rover – при тях се прибягва до изключването на имобилайзера.

При втория случай не е необходимо да се изключва имобилайзерът, а само да се извърши препрограмиране на наличните ключове към паметта на колата.

Останалите шест случая са за монтьори и електротехници. За да се открие конкретната причина за проблема, е необходимо да се извърши диагностика. Toва, че лампата на таблото ви свети, а колата не пали, не означава, че 100% проблемът е в имобилайзера.

Етикети: имобилайзер проблем проблеми с имобилайзера

В същата категория

Тематично свързани страници

Напиши коментар