Денонощен автоключар

0879944608
Бул. Александър Малинов 91А (срещу МВР Академия)
Транспондери история

Транспондери история

Добавена на: Транспондери създадена на: 2015-05-27 преглеждана: 1863 Коментари: 1

Историята на транспондер ключовете бележи началото си след падането на Берлинската стена в Германия, когато броят на крадените автомобили отбелязва връх – от около 40 000 през 1989 г. до 180 000 през 1993 г. В  цяла Европа цифрата от откраднати автомобили е над един милион и то само за една година! През 1993 г. Allianz Insurance Group принуждава немската автомобилна индустрия да започне производството на автомобили и мотоциклети с вграден имобилайзер (транспондер) с цел по-надежна защита на автомобилите. През 1994 г. много немски,френски и други западни производители започват тестване на автомобили с транспондер.

Транспондер ключовете съдържат малък чип,карбонов или ампула транспондер, всеки от които има собствен уникален код, от който компютърът в колата се нуждае, за да запали и без който това би било невъзможно. Много хора мислят, че дистанционно управление, което пристига  заедно с ключовете, е самият транспондер, но това не е така. Транспондерът се намира вътре в корпуса на самия ключ и представлява малка ампула или карбонов чип. Серийно автомобили с него започват да се произвеждат след 1994 г. Така че ако вашият автомобил е след тази година, то той 90% притежава вграден имобилайзер.

По същество транспондер чиповете се делят на три основни вида в зависимост от начина на работа на автомобила:

С фиксиран код

С крипто код

С плаващ код (използва се от Mercedes и BMW)

Производителите на чипове могат да бъдат PHILIPS, MEGAMOS, TEMIC, TEXAS и др.

Чиповете с фиксиран код могат да бъдат директно копирани ключ от ключ, посредством специализирани машини, с които сме оборудвани. Не така обаче стоят нещата при крипто кода. За някои модели TEXAS Crypto PHILIPS Crypto e възможно директно копиране. За другите MEGAMOS Crypto, PHILIPS Crypto II се изисква присъствието на самия автомобил в наш ключарски център. Директното копиране на някой от тях на този етап е невъзможно и този тип чипове е необходимо да бъдат вписани в паметта на компютъра посредством оригинални специализирани машини и софтуер.

Етикети: транспондери история транспондери транспондер чип

В същата категория

Тематично свързани страници

Коментари

Създал2016-05-20 14:58:13 Публикувал:Ivailo Comment Link

Bravo Super polezno info

Напиши коментар